Lees meer

Wie is deze Vink?

SEO copywriter en tekstschrijver uit Haarlem

Wie is die copywriter uit Haarlem?

CopyVink is tekstschrijver van teksten voor web en print. Maar wie is CopyVink eigenlijk?

Sigrid Vink, tekstschrijver Haarlem

Sigrid Vink, tekstschrijver in Haarlem

CopyVink, dat ben ik. Sigrid Vink, vrouw, en al 15 jaar tekstschrijver van allerhande leesvoer. SEO copywriting voor websites is mijn specialiteit, evenals e-commerce copywriting voor webwinkels en tekstschrijven voor flyers en brochures. Ik woon en werk in het centrum van Haarlem, maar mijn klanten wonen door heel Nederland. Want samenwerken kan anno modern gelukkig heel goed per mail of telefoon.

Van schipper tot copywriter

Ik ben niet altijd alleen tekstschrijver geweest. Na een halve universitaire studie Russisch en een HBO-opleiding Uitgeverij/Redactie ben ik binnenvaartschipper, horeca- en eventmanager, archiefmanager en interim directeur in de kinderopvang geweest. Stuk voor stuk ongeplande maar leuke carrières, die ik stuk voor stuk ook weer achter me gelaten heb.

Tekstschrijven lag als enige carrièremove in de lijn der verwachting. Als student Uitgeverij begon ik met tekstschrijven voor kleine klussen. En tekstschrijver ben ik gebleven, in alle bochten van mijn loopbaan. Ik leerde mezelf tussen de bedrijven door grafisch design, en vormgever ben ik nu ook nog steeds. Dat geeft als groot voordeel dat ik complete concepten kan afleveren: websites, flyers, brochures; de hele bedrijfscommunicatie.

In de jaren ben ik vaak naar Azië gereisd, mezelf onderdompelend in de bizarre kleuren, geuren en eigenaardigheden die de aardbol rijk is. Uiteindelijk ben ik neergestreken in Haarlem en heb ik twee kindertjes gekregen.

Commercieel tekstwerk en design is niet het meeslepende beroep wat ik voor ogen had toen ik nog een klein meisje was. Dienstmeisjes of actrice, dat zou het worden. Maar bij wie loopt het niet anders? Inmiddels ben ik tevreden: ik ben goed in wat ik doe en ik vind het leuk. Ik ontmoet veel verschillende mensen en ik krijg de kans om leuke projecten met anderen te lanceren. En een baan zonder stress en met veel vrijheid: dat is gewoonweg boffen.

Kennismaken met de copywriter uit Haarlem? Bel of mail voor een afspraak!