SEO Copywriting brengt websites en webshops in beeld bij Google

Kleurrijke copy laat je opvallen

Springt je website eruit? Prikkelt je tekst genoeg? Kies voor profi webteksten en ervaar flink meer aanloop.

Waarom een tekstschrijver inhuren?

Geen website of webshop kan zonder goede teksten. Tekstschrijven is echter een vak apart en moet je lekker overlaten aan de copywriter. Leun achterover en pluk de vruchten.


Copywriting voor succesvolle websites en webshops

Een lezer is in principe altijd lui, of op z'n minst afwachtend. Je zult een lezer uit zijn stoel moeten trekken en hem de telefoon in de hand moeten duwen wil hij daadwerkelijk klant bij je worden. Je kunt dus maar beter met goede tekst op de proppen komen wil je lezer zich genoeg geprikkeld voelen om verder te lezen. Bovendien moet je snel zijn, en scherp! Want de gemiddelde lezer heeft luttele seconden voor je over - en dan is ie weer weg.

De kunst van het tekstschrijven is dus om de juiste lezer te bereiken, te overtuigen en te laten finishen. Goede copy krijgt dat voor elkaar. Hoe? User first copy maakt gebruik van een aantal gewiekste eigenschappen waarmee een website kan slagen. Eigenschappen die de professionele tekstschrijver beheerst en op het juiste moment en met de juiste toon inzet.

Elke website heeft goede content nodig

Een fatsoenlijke website of webshop is helder, informatief, en aantrekkelijk. Maar bovenal is het een warm bad voor de lezer. Een gebruiker moet zich zó herkennen in de geschetste situatie dat hij niet kan wachten om klant te worden. Een goede website leest dus als een vertrouwd boek, maar ook snel en gemakkelijk en beschikt over genoeg ondersteunende pagina's om de bezoeker het gevoel te geven bij de expert te surfen. Kortom, goede copy geeft letterlijk en figuurlijk body aan je website.

Scoor klanten met de juiste teksten

Behalve dat tekst de boel lekker vult heeft tekst een missie. Een product moet verkocht, een dienst verleend, een nieuwe klant gegenereerd. Stap voor stap probeer je het de bezoeker zo gemakkelijk mogelijk te maken. Je laat zien dat je hem begrijpt en dat je de antwoorden in huis hebt. Goede tekst legt een logisch pad voor de bezoeker richting de betaal- of contactpagina. Kortom, met goede teksten scoor je klanten.

Goede tekst maakt je website vindbaar

Nederland is een klein landje, maar je bent hier zelden uniek in je bedrijfsactiviteiten. Als je wilt meedoen zul je goed vindbaar moeten zijn op het internet. Bovenaan in Google dus! Een goede tekstschrijver heeft genoeg trucjes tot zijn beschikking om online zoekmachines te beïnvloeden. Kortom, SEO (SEO=Search Engine Optimization) maakt je vindbaar voor Google.

Ook overstappen op goede teksten?
Bel 06 338 996 45 of mail voor een afspraak!